India Bababudan - zrnková káva
Popis
Začátek pěstování kávy v Indii se datuje kolem roku 1600, kdy muslimský poustevník Baba Budan propašoval semeno kávy z Mekky. Indie tvrdí, že je pátým největším producentem kávy na světě. Má osm hlavních regionů pro pěstování kávy a oblasti, které najdeme ve vyšších nadmořských výškách, produkují tu nejlepší kávu.
Tato káva je nejvíce vhodná na espresso, kde má plnou chuť kakaa a nugátu a velmi nízkou aciditu.
V mokka konvičce je silně čokoládová.
Země, region | Bababudan |
Nadmořská výška | 1.250 m.n.m. |
Chuťový profil | Plná chuť kakaa, vzácného koření a dřevin s vemi nízkou aciditou |
Hmotnost | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.